Inici IH Mataró

+34 93 796 0125 | ihmataro@mat.ihes.com

Català | Español

Exàmens de Cambridge

Per què començar a aprendre anglès aviat?

Julie ByrneJulie Byrne | Directora, IH Mataró

Quote Amb classes amenes i entretingudes, que continguin cançons, jocs, etc., es pot aconseguir que els infants assimilin molts conceptes de l'idioma Quote


Un nen petit assimila i aprèn contínuament del seu entorn encara que no en sigui conscient. Així doncs, aprèn la seva llengua materna, no a base de classes magistrals, sinó mitjançant un accés diari a experiències viscudes amb els seus pares, avis, educadors o senzillament escoltant contes, jugant amb els companys o, fins i tot, veient la televisió.

Per a un nen petit, tots els dies es presenten com una font de coneixements nous en qualsevol aspecte de la seva vida. També, és clar, en l'aspecte lingüístic. És per això que, dins aquest període d'experiències i coneixements nous, és un bon moment per començar el procés d'aprenentatge de l'anglès que, a més, els hi dóna un contacte molt enriquidor amb un món exterior al seu ambient habitual.

A aquestes edats primerenques s'ha d'aprendre sense una actitud 'magistral'. Amb classes amenes i entretingudes, que continguin cançons, jocs, etc., es pot aconseguir que els infants assimilin molts conceptes de l'idioma. Aquesta serà la base que els permetrà començar a dominar la llengua amb relativa facilitat.

Un professor nadiu els mostra l'accent i el vocabulari que utilitza des del primer moment. Això és molt important, perquè la manera d'aprendre d'un nen difereix molt de la d'un adult. Els nens accepten el que se'ls ensenya sense qüestionar per què és així, mentre que un adult vol saber com es tradueix de forma exacta un concepte, per què s'utilitza aquest temps verbal i no un altre, si hi ha una regla que expliqui les preposicions, etc. Un nen petit segueix la classe sense fer-se aquesta mena de preguntes. Absorbeix les regles de la mateixa manera que ho fa amb el seu idioma.

Bé, de mica en mica s'omple la pica i com més aviat millor!